Hoe maak ik een goede presentatie voor een LEDscherm?

Wat is een goede presentatie? Daar weten andere professionals vast meer over dan wij, maar we kunnen op basis van een onze jarenlange ervaring en honderden projecten wel tips & tricks geven over hoe een presentatie goed wordt getoond op een LEDscherm.

LESS IS MORE
Liever minder op een LEDscherm dan te veel. Bedenk dat een LEDscherm dient om vluchtig en snel te communiceren. Het is dus beter om alle overbodige informatie weg te laten en ervoor te zorgen dat de basisboodschap in één oogopslag gezien en gelezen wordt.
Voor de presentaties van sponsors op een evenement geldt hetzelfde principe: haal alle overbodige info weg. Je kan beter het logo, naam, woonplaats en de activiteit goed en duidelijk vermelden. Telefoonnummers, openingsuren, btw nummers, lijst van alle producten laat je weg. Passanten gaan slechts 1 of enkele seconden naar het beeld kijken.

FOTO’S
Kies voor een eenvoudige, duidelijke foto waarop je product of bedrijf goed te zien is. Liever een foto van één auto, één stoel… dan een foto van je volledige toonzaal.

KLEUREN
Kies voor duidelijke, contrasterende kleuren. Lichtblauwe letters op een witte achtergrond zullen moeilijker te zien (en te lezen) zijn dan witte letters op een zwarte achtergrond.
Hou ook rekening met het feit dat het witte achtergrondlicht van LEDschermen andere kleuren kan absorberen, waardoor genuanceerde effecten verloren kunnen gaan.

LETTERTYPE
Kies voor een duidelijke vette font. Scripted lettertypes zijn mooi en sierlijk, maar ze zijn soms te fijn voor een LEDscherm waardoor ze moeilijk leesbaar zijn. Schreefloze lettertypes zijn vaak gemakkelijker leesbaar.
We herinneren je er nog even aan dat je boodschap eigenlijk in 1 seconde al gelezen moet kunnen worden. Hou het dus kort.

SIZE MATTERS
Het is niet nodig om presentaties of foto’s met grote randen te werken. Je kan het volledige scherm vullen met informatie, of je kan je logo’ zo groot mogelijk en zo dominant mogelijk op het LEDscherm zetten. Een goed gevuld ledscherm zal ook minder achtergrond hebben, waardoor je minder risico hebt dat het licht van de achtergrond de teksten gaat absorberen.