Welk LEDscherm heb ik nodig?

Een belangrijke vraag: welk LEDscherm heb je juist nodig? Iedereen wil natuurlijk een zo goedkoop en zo groot mogelijk scherm. Toch loont het wel de moeite om even stil te staan bij de volgende vragen. Zo kies je gemakkelijker het juiste LEDscherm en kan je veel geld besparen op de huurprijs.

Wat ga je op het LEDscherm tonen?

  • Is het LEDscherm bedoeld om reclame te maken voor je bedrijf, bijvoorbeeld om een opendeurdag aan te kondigen? Dan speelt de schermresolutie (pixelpitch) niet zo’n grote rol. De focus zal liggen op goede, duidelijke teksten en eventueel één of enkele foto’s. Al onze LEDschermen kunnen dit aan, dus kies hier gerust het minst geavanceerde scherm voor.
  • Wil je met het LEDscherm sponsors in de kijker zetten op je evenement? In principe volstaan al onze LEDschermen hiervoor, maar natuurlijk zullen de schermen met een fijnere resolutie (kleinere pixelpitch) de logo’s beter en mooier in beeld brengen. Wil je meerwaarde bieden aan de sponsors, dan kies je best voor een fijnere pixelpitch.
  • Wordt het LEDscherm gebruikt voor live-beelden (voetbal, wielrennen…) of wil je camerabeelden van het optreden streamen naar het scherm? Dan is de keuze eenvoudig: kies voor de best mogelijke resolutie. Een pixelpitch van 7mm of fijner.

Hoeveel afstand is er tussen jouw publiek (bezoekers, passanten) en het scherm?

  • Hoe groter de afstand tussen jouw publiek en het scherm, hoe groter het scherm moet zijn.
  • Een scherm van 4m² is goed voor een afstand tussen 10 tot ongeveer 40 meter,
  • een scherm van 6m² tussen 10 tot ongeveer 80 meter.
  • Kies dus een scherm van de juiste grootte.

Hoe ga je het scherm aansturen?

  • Passief, denk aan een vaste slideshow (zoals een powerpoint die tijdens het afspelen niet wordt gewijzigd). Hiervoor werken wij met een mediaplayer waarop de beelden of de filmpjes worden geladen voor gebruik op het scherm. Eens het scherm aangaat, verschijnen deze beelden dan in loop (telkens herhalend). Je hebt op dat moment geen omkijken meer naar het scherm: alles verloopt automatisch. Deze oplossing is ideaal voor reclameschermen en voor vaste sponsorloops op evenementen. Mediaplayer en modem zijn ingebouwd in het scherm, dus naar het scherm toe loopt slechts een enkele stroomkabel. Al onze schermen hebben een ingebouwde modem, zodat we van op afstand de beelden kunnen wijzigen. Al is het natuurlijk niet de bedoeling om dat tijdens lopende presentaties te doen.

 

  • Actief, denk aan het actueel wijzigen van content tijdens een wedstrijd. Je kan op de meeste van onze schermen een pc of ander randapparaat (camera, tv-ontvanger…) aansluiten. Hiervoor voorzien wij een videoprocessor en verbinding naar het LEDscherm via een speciale kabel van max. ongeveer 50 meter. Op de videoprocessor kan je de randapparaten aansluiten via HDMI, VGA, SDI of composite video. Op dat moment ben jij master voor de content op het LEDscherm.

 

Belangrijk is wel om met ons op voorhand te overleggen over de noden en wensen, zodat we het juiste materiaal voorzien.